Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Göran Hagman

Göran Hagman, Arlöv har avlidit i sitt 90:e levnadsår och efterlämnar hustrun Hjördis, barnen Ylva och Christer samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Bild: Linda Berglund
I den tiden på året när våren tvekar ett slag lämnade Göran Hagman oss efter en mycket lång gärning inom Folkpartiet och sedermera Liberalerna i Burlöv.
Göran blev aktiv i partiet redan på 60-talet och förblev aktiv in i det sista. Under -70 –80 och in på –90 talet var Göran en av de absolut mest tongivande inom Folkpartiet i Burlöv. Som ledamot i Kommunfullmäktige och Socialnämnden deltog han aktivt i de flesta debatter. Samtidigt var han en god mentor och trygg kunskapskälla för oss (på den tiden) yngre liberaler. Det som präglade honom var hans engagemang för att lösa de små och svaga människornas problem. Detta engagemang visade sig även i att han var en mycket uppskattad God Man under ett flertal år. Under många år var Göran även Ordförande i kommunföreningen. Vi minns Görans och Hjördis gästfrihet i samband med våra styrelsemöten i deras stora villa på Luggudevägen 1 i Åkarp.
Hans debattstil var kanske inte alltid så retoriskt elegant, men i stället argumenterade han utifrån kunskap om ämnet och var påläst och med en stor envishet återkom han ständigt till den för honom rätta lösningen. Vi minns alla hans inlägg kring hur vägnätet i Arlöv borde utformas för att minska buller och underlätta tillgängligheten till nya bostadsområden. Mycket av hans idéer förverkligas nu i samband med exploateringen av Kronetorpsområdet. Göran var även tidigt ute med att föreslå ett nytt Medborgarhus och nya skolor. Ett speciellt minne är att Göran Hagman under den årliga budgetdebatten alltid avslutade med ”för övrigt anser jag att hundskatten skall avskaffas”. Här satte han tummen på det svenska överreglerade skattesystemet. Hundskatten avskaffades slutligen år 1996.
Under alla år och ända fram till år 2019 deltog Göran i partiarbetet. Han kom ofta cyklande till våra möten och var alltid väl förberedd och tog aktivt upp de frågor han brann för – omsorgen om svaga, gamla och sjuka.
Mats Lithner, gruppledare för L i Burlöv
Marie Wahlgren, f.d. riksdagsledamot för L
Gå till toppen