Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffan Asker

Krögaren Staffan Asker, Malmö, har som tidigare meddelats avlidit 80 år gammal.

Bild: Walter Backen
Staffan Asker. Nära vän sedan 40 år tillbaka. Om hans energi, kreativitet, entreprenör-begåvning, humor, ordvitseri, musikalitet har det vittnats. Våra sammankomster, på lokal eller i hemmiljöer, alltid de mest generösa; ser hans välbekanta rörelsemönster framför mig, med de snabba, korta, lite struttande stegen. Fort skulle det gå!
Där fanns också en annan sida. Staffan var mannen med ett hjärta av guld. I hans kalender fanns nedskrivet regelbundna sjukbesök hos gamla svårt sjuka kompisar. Han uteblev aldrig. Han var en vän på riktigt. Det ingick i hans livsfilosofi. Mig tröstade han, mjukt och inkännande, nyårsaftonen vid millennieskiftet, då den stora saknaden av ett långvarigt förhållande drabbade mig som ett knytnävsslag i magen. Ingen psykolog hade kunnat lyssna bättre eller hållit hand så ömt.
Staffan var en fin människa som dog mitt i steget! Han är nu djupt saknad av alla sina vänner. Må han vila i frid.
Karin Parrot-Jonzon
Gå till toppen