Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut om publik i svenska EM-städer flyttas

Ett beslut om publik på de svenska spelorterna i sommarens fotbolls-EM – Bilbao och Dublin – skjuts upp ytterligare. Nytt datum är satt till fredag, meddelar Uefa.

Det är fortfarande oklart om Sverige får spela öppningsmatchen i Bilbao. Arkivbild.Bild: Javier Soriano/AP/TT
Utöver Bilbao och Dublin är München i farozonen för att inte godkännas som värdstäder för sommarens fotbolls-EM.
Europeiska fotbollsförbundet Uefa kräver att matcherna spelas inför åtminstone delvis fyllda läktare. De spelorter som inte kan garantera öppna arenor riskerar att bli av med värdskapet.
Ett beslut om de tre spelorterna skulle tas av Uefas exekutivkommitté under måndagen, men det skjuts nu fram till fredagen den 23 april.
Sveriges EM-resa är tänkt att börja i Bilbao där man möter Spanien den 14 juni. Gruppspelet fortsätter sedan i Dublin mot Slovakien den 18 juni och mot Polen den 23 juni.
Spanien har tidigare presenterat en reservort till Bilbao i form av Sevilla.
– För oss som landslag och som land är det viktigt att förbli en värdstad, sade spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales tidigare enligt Reuters.
De nio andra EM-värdstäderna är Amsterdam, Baku, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Glasgow, London, Rom och S:t Petersburg.
Gå till toppen