Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronafall stoppar svensk handbollstrio

Sverige kan säkra en plats i handbolls-VM hemma mot Ukraina på onsdag. Men man får göra det utan Johanna Bundsen, Jamina Roberts och Johanna Westberg. Anledningen är att West berg har uppvisat ett positivt coronatest.

Johanna Westberg missar matchen mot Ukraina. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
I morse flög landslaget från Kiev till Köpenhamn varpå Westberg testade positivt i samband med ett snabbtest.
”Westberg lämnade omedelbart truppen och tog ett PCR-test som är skickat på analys och där svar ska komma inom 48 timmar. Oavsett resultatet på PCR-testet kommer hon inte att återansluta till landslaget”, skriver landslaget på sin hemsida.
Bundsen och Roberts delade rum med Westberg under landslagets sista natt i Kiev. De isolerades direkt från resten av laget och har isolerats på varsitt rum i Lund, där Sverige möter Ukraina på onsdag.
”Deras snabbtester var negativa, men i och med att de bott tillsammans med en spelare som lämnat ett positivt har vi valt att inte ha dem kvar i truppen”, säger landslagsläkaren Örjan Johannesson.
Sverige vann den första playoffmatchen lagen emellan med 28–14, och är därmed så gott som klart för VM i Spanien i december inför onsdagens retur.
Vänsternian Isabelle Andersson och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg går in i matchtruppen.
Gå till toppen