Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla polisveteraner vill stoppa brottslingar från att komma till Lund

Det finns en risk att fler kriminella väljer att åka till Lund för att begå brott framöver. Det är en av de punkter Trygghetskommissionen pekar på att kommunen måste ta itu med:
– Vi ligger väldigt nära kontinenten och vår goda ekonomiska standard kommer att vara lockande i framtiden, säger Holger Radner (L), ordförande.

De båda polisveteranerna Jörgen Nilsson (S) och Holger Radner (L), med sammanlagt över 60 års polisarbete bakom sig, presenterade på måndagen Trygghetskommissionens rapport med förslag för ett tryggare Lund.Bild: Lunds kommun
Det är lika bra att slå fast det direkt: Lund är en väldigt trygg stad. Brottsligheten är låg och minskar. Ändå valde Lunds politiska ledning att för ett år sedan tillsätta en lokal trygghetskommission för att ta fram förslag på hur man ska öka tryggheten och minska brottsligheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen