Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA: Hälften av alla vuxna har fått minst en dos

Apotekarstudenten Jason Rodriguez, till höger, ger Camila Gutierrez, en spruta med Pfizers vaccin mot covid-19. Båda studerar vid Florida International University.Bild: Wilfredo Lee/AP/TT
Mer än hälften av alla vuxna i USA har nu fått åtminstone en dos vaccin mot covid-19, rapporterar den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC.
Det innebär att cirka 130 miljoner amerikaner över 18 år har injicerats med något av covidvaccinen.
Enligt CDC är omkring 82 miljoner amerikaner fullvaccinerade. USA är därmed världsledande i vaccinering.
Men en ökning av antalet nysmittade väcker oro och USA:s högste smittskyddsrådgivare Anthony Fauci varnar för att nationen fortfarande befinner sig i ”ett vanskligt läge”.
Enligt CDC har 109 miljoner doser av Pfizers vaccin administrerats och cirka 92 miljoner från Moderna. Dessutom har 7,2 miljoner amerikaner har fått vaccinet från Janssen, som ägs av läkemedelsbolaget Johnson & Johnson.
De sistnämnda vaccinet stoppades i USA i förra veckan sedan sex fall av ovanliga typer av blodproppar inrapporterats från kvinnor som fått problem inom två veckor efter vaccineringen.
Faucci bedömer dock att Janssen kommer att få grönt ljus igen inom kort, kanske redan på fredag denna vecka.
Gå till toppen