Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kävlinge får sin första discgolfbana

Lagom till sommaren får Kävlinge kommun sin första bana för discgolf. Anläggningen byggs vid aktivitetsparken i Furulund.

Banan kan anläggas med relativt små medel i det befintliga grönområdet genom montering av flera discgolfkorgar.Bild: Tom Wall
För snart ett år sedan skickades ett e-förslag in om att det bör byggas en frisbeegolfbana i kommunen. Enligt förslagsställaren är sporten, som även kallas frisbeegolf, lätt att lära sig.
"Det krävs inte någon dyr utrustning och man skulle med ganska små medel kunna sätta upp några hål/korgar i någon park eller grönområde och ge kommunens invånare en ny uteaktivitet för hela familjen", står det att läsa i förslaget.
Både kommunens tjänstemän och politiker nappade och nu står det klart att idén snart blir verklighet.
– Banan byggs i anslutning till Kävlinge aktivitetspark vid Vikenbadet. Förhoppningen är att den är i drift någon gång i sommar, säger Thomas Landén, teknisk chef på Kävlinge kommun.
Den lokala föreningen Kävlinge Ultimate hjälper till med utformningen av banan, som inte väntas medföra någon större kostnad för kommunen.
– Det krävs förhållandevis små åtgärder för att få till banan. Framför allt handlar det om att sätta upp korgar med kedjor, säger Thomas Landén.
Han tycker att satsningen kommer lägligt.
– Den ligger rätt i tiden nu när vi uppmanas att förlägga fler aktiviteter utomhus under pandemin
Gå till toppen