Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmömagikern Carlo Tornedo död

Den kände Malmömagikern Carlo Tornedo, egentligen Karl-Evert Forsberg, har avlidit 94 år gammal.

Carlo Tornedo med hustrun Meta under ett uppträdande på någon av världens stora scener.
Karl-Evert föddes i Göteborg men växte upp i Stockholm där Karl-Evert blev Carlo och tog sina första steg på magikerns bana.
Det var efter att han vunnit en talangtävling 1948 som världen öppnades och han fick många internationella engagemang.
Han lär vara den ende ende svenske artist som uppträtt på Radio City Hall i New York och har slagit rekord i antal föreställningar där. Sedan blev det bland annat Palladium i London, Olympia i Paris och Tropicana i Las Vegas. Dessutom blev han världsmästare i magi tre gånger.
På ålderns höst valde han att flytta till Malmö och förklarade i en intervju inför 85-årsdagen:
– Malmö är lagom stort, här finns fina restauranger, vackra gågator och det är nära till kontinenten, berättade han och tackade byggmästaren Hugo Åberg som lockade hit honom i början av 1960-talet.
– Han kontaktade mig i USA och ville att jag skulle bli artistchef för hans nya showrestaurang i Kronprinsen. Han lockade artister som Judy Garland och Lena Horne till restaurangen tillsammans med svenska namn som Karl-Gerhard.
Sedan Kronprinsen lagts ner blev han Malmö troget fram till sin död.
Gå till toppen