Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter LeMarc tar avstånd från SD med hjälp av Beatles

"Mångfald och smältdeglar is the shit!!!" twittrar Peter LeMarc. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Med Beatles som exempel tar artisten Peter LeMarc avstånd från Sverigedemokraterna, skriver Göteborgs-Posten.
LeMarc är knappast känd för politiska uttalanden, konstaterar tidningen men nu har han gjort ett undantag. I ett inlägg på Twitter framhåller LeMarc (från början Peter Fransson) bland annat att Beatles nästan enbart lyssnade på svart r&b och rock 'n' roll – vid sidan av Elvis och Carl Perkins.
Beatlesmedlemmarna umgicks med de svarta artisterna i Liverpool och vägrade uppträda för segregerad publik i USA. Dessutom såg de till att arbeta med en manager som var gay och av judisk härkomst, Brian Epstein. I Tyskland hade de antinazistiska medarbetare, skriver LeMarc som efter ännu flera exempel kommer fram till att världens i hans tycke bästa och mest innovativa band skapades av en mängd olika kulturella och etniska cirklar. ”Mångfald och smältdeglar is the shit!!!”
Gå till toppen