Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Timrå studsade tillbaka – krossade Björklöven

Timrå har jämnat ut den hockeyallsvenska finalen mot Björklöven. Och man gjorde det på bästa sätt. Timrå vann en stökig match på hemmaplan med hela 7–0.

Arkivbild.Bild: Erik Mårtensson/TT
Det var fördel Björklöven efter att laget från Umeå vann den första finalmatchen lagen emellan med 6–3 i söndags.
Ytterligare en vinst och SHL-platsen hade varit minst sagt nära. Men i stället studsade Timrå tillbaka rejält.
Hemmalaget tog ledningen redan efter 2.48 när danske Morten Madsen sprätte upp 1–0 bakom Björklövens målvakt Kevin Poulin i samband med ett friläge.
Poulin och Björklöven stängde igen under resten av perioden, men i mittenakten rann det iväg ordentligt.
Timrås superkedja med Jens Lööke, Jonathan Dahlén och Albin Lundin varvade igång och satte 2–0 endast 39 sekunder in i perioden genom Lööke. När perioden var över ledde Timrå med fem mål efter bland annat två mål av Lööke och tre poäng av Dahlén.
– Jag tycker att vi spelar otroligt bra just nu och jag tycker att vi har kommit upp till den här nivån som vi vill ligga på, säger Lööke i C More.
Tredje perioden blev av det stökigare slaget. Björklövens back Daniel Rahimi fick matchstraff för en knätackling på Sebastian Hartmann.Timråforwarden vred sig i plågor på isen och fick till slut lämna isen på bår.
Timrå vann till slut matchen med 7–0 efter mål av Albin Lundin och Erik Walli-Walterholm.
– Vi spelar väldigt bra och det gjorde vi i går också. Nu ska vi fortsätta. Men lite bitter eftersmak är det, säger Jonathan Dahlén i C More.
– Såga någon behöver jag inte. Men det lär väl vänta några långa avstängningar.
Lagen möts i bäst av sju matcher där vinnaren spelar i SHL nästa säsong medan förloraren får sikta in sig på ännu en säsong i hockeyallsvenskan. Nästa match är i Umeå på onsdag.
– Vi ska vinna hockeymatcher. Vi ska vinna tre till och så ska vi gå upp, säger Dahlén.
Gå till toppen