Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man åtalas efter brand i radhuslänga

Efter att en kvarlämnad kastrull med olja fattat eld spred sig branden från mannens egen bostad till två intilliggande radhus. Han åtalas nu för allmänfarlig ödeläggelse.

Rökdykare med slangledning skickades in för släckning i det brinnande radhuset, men branden hade hunnit sprida sig till radhusens takkonstruktion. När fler styrkor kom till platsen skickades rökdykare upp på taket med bland annat skärsläckare.Bild: Patrick Persson
Det var på fredagskvällen den 8 maj 2020 som larm kom in om brand med öppna lågor från ett radhus i Hjärup.
Räddningstjänsten åkte till platsen och fick sedan jobba i flera timmar för att få bukt med branden. När elden släckts hade tre radhus skadats av lågorna, och ett fjärde fått rökskador.
Alla boende i hela radhuslängan evakuerades, och ingen person kom till skada eller behövde uppsöka sjukvård.
Den sammanlagda kostnaden för att reparera skadorna på husen landade på 300 000 kronor.
Läs också Brand i radhuslänga i Hjärup – en i förhör om vårdslöshet
Redan på lördagsmorgonen, dagen efter att larmet kommit, meddelade räddningstjänst och polis att man trodde sig ha funnit orsaken till branden. En person kallades in till förhör. Det visade sig att mannen i radhuset där elden först startade hade lämnat en kastrull med olja på en varm spisplatta.
Han åtalas nu vid Lunds tingsrätt misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Mannen erkänner brott.
Gå till toppen