Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-stjärnorna sågar Super League: ”Det är skit”

Fotbollsvärlden rasar mot planerna på en stängd internationell superliga för de rikaste klubbarna.
MFF-stjärnorna stämmer in i kritiken.
– Det låter som en av de sämsta idéerna på länge, säger Sören Rieks.

Varken Anel Ahmedhodzic eller Sören Rieks är speciellt pigga på idén om stängd europeisk superliga.Bild: Bildbyrån
Tolv storklubbar planerar att bryta sig loss från Uefa och bilda en egen stängd liga, The Super League, där 20 lag ska ingå.
Beskedet kom i söndags och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
Nyheten har förstås diskuterats även i Malmö FF:s omklädningsrum. Laget har relativt nyligen i Europaspelet stött på fyra av de klubbar som ska ingå i den nya superligan – Atlético Madrid, Juventus, Real Madrid och Chelsea.
– Jag tycker det är skit. Det kommer inte ens vara roligt att kolla. Stormatch efter stormatch varje vecka, det blir inget speciellt, slår Anel Ahmedhodzic fast.
– De kastar bort all tradition med Champions League för pengarnas skull. Det är absolut inte rätt att man ska kunna spela en turnering utan att behöva kvala bara för att man är rik. Det roliga med Champions League är att alla kan nå dit, fortsätter mittbacken.
Sören Rieks delar den åsikten.
– Det är väldigt skadligt för fotbollen och supportrarna. Själva konkurrensaspekten försvinner. Jag har svårt att hitta något positivt med en sådan superliga, säger han.
Malmö FF som klubb lär inte påverkas mycket av bildandet av en europeisk superliga. Man för Anel Ahmedhodzic skulle det kunna spela en roll i hans val av framtida klubb.
Mittbacken kopplas ihop med Napoli, som uppges få en inbjudan att spela i The Super League. Skulle Ahmedhodzic skriva på för Serie A-klubben riskerar han att stoppas från landslagsspel.
– Såklart vill jag spela för landslaget, säger han och målar upp ett exempel:
– Men om Real Madrid vill köpa dig, då kan du nästan inte tacka nej. Därför är det väldigt svårt att svara på det.
Anel Ahmedhodzic är dock tveksam till om planerna blir verklighet.
– Jag tror inte superligan blir av ändå, säger han.
Läs också MFF:s vd om planerna på en superliga: ”Frustrerande”
Läs också Fotbollen lär aldrig bli densamma igen
Gå till toppen