Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

O-ringen skjuts upp till nästa år – igen

O-ringen kan inte avgöras i sommar. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
För andra året i följd skjuts orienteringsklassikern O-ringen upp. Det är coronapandemin som än en gång sätter stopp för folkfesten, som skulle ha avgjorts i Uppsala sista veckan i juli, men som nu i stället ska avgöras där nästa sommar.
”Jättetråkigt, men vi ser inget alternativ”, säger O-Ringens ordförande Linda Take i ett pressmeddelande.
Hon fortsätter:
”O-Ringen har haft en kontinuerlig dialog med smittskyddet i Uppsala och det senaste beskedet är tydligt: det är inte längre realistiskt att hoppas på arrangemang av O-Ringens storlek till sommaren”.
De 9 000 orienterare som har anmält sig behåller sin startplats till nästa år. Men ekonomisk är läget ansträngt för O-ringen och tävlingens ägare Svenska orienteringsförbundet.
”Precis som i fjol kommer vi att behöva införa en rad sparåtgärder och vi är också beroende av fortsatt statligt stöd för att hantera situationen. Vi utesluter inte heller att det kan komma att krävas ägartillskott för att klara O-Ringens likviditet”, säger Maria Krafft Helgesson, ordförande i förbundet.
Gå till toppen