Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olofsson stannar i Redhawks: ”Längtar efter att känna fansen i ryggen”

Nu har Malmö Redhawks gjort klart med en förlängning med skridskostarke Johan Olofsson. Det blir ytterligare två säsonger för värmlänningen.
– Vi har en riktigt bra stomme här, som varit på plats länge och som driver gruppen framåt - och den här gruppen vill jag fortsätta att vara en del av, säger Johan Olofsson i ett pressmeddelande.

Malmö Redhawks Johan Olofsson.Bild: NICLAS JÖNSSON
Johan Olofsson kom från Leksand till Malmö Redhawks säsongen 2017/18. Han har under sina fyra år i Malmö noterats för 43 mål och 35 assist i SHL. Den första säsongen var hans bästa med 24 poäng, den nyss avslutande säsongen noterade han 16 poäng (8+8).
– Att förlänga har varit mitt mål och min förhoppning hela tiden. Vi har en riktigt bra stomme här, som varit på plats länge och som driver gruppen framåt - och den här gruppen vill jag fortsätta att vara en del av. Nu längtar jag efter att få spela de där riktigt avgörande matcherna inför fulla läktare igen och verkligen känna fansen i ryggen. Förhoppningsvis blir det verklighet under nästa säsong, säger Johan Olofsson.
Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård är nöjd med att ha 26-årige Olofsson ytterligare två säsonger i klubben.
– Under de här säsongerna har Johan blivit en ryggradsspelare hos oss. Med sin fart, teknik och vassa skott är han ett hot i offensiven och vi ser en potential i att han ska kunna göra fler mål för oss. Han är dessutom en av ligans främsta straffskyttar samtidigt som han alltid gör jobbet i defensiven och är oerhört skicklig på att döda bort utvisningar, säger Patrik Sylvegård.
Malmö Redhawks har tidigare meddelat att nio spelare lämnar klubben inför kommande säsong. Backen Mattias Lassen förväntas också inom kort förlänga sitt kontrakt.
Redhawks jagar också nya spetsspelare. Högt upp på önskelistan står KHL-spelaren Magnus Pääjärvi.
– Vi har en dialog. Han har ambitioner att vara ute något år ytterligare, men han ska få något också. Pääjärvi hade varit perfekt oss. En bra kille, en Malmökille, förklarade Patrik Sylvegård till Sydsvenskan i söndags.

Spelarna som lämnar Redhawks

Här är de spelare som lämnar Malmö Redhawks och deras facit den senaste säsongen.
SpelarePositionMatcherMålAssPoäng+/-
Lars VoldenMålvakt49*
Patrik HersleyBack334711+3
Linus CronholmBack27123+1
Jesper Jensen AaboBack4241014–7
Axel WemmenbornForward49224–6
Oskar MagnussonForward8000–1
Jan-Mikael JärvinenForward4761319–10
Matt PuempelForward15415–1
Joe VelenoForward4611920–9
Läs också ”Lillis” Lundh om HV71:s fall: ”Övervärderade mig själv”
Läs också Redhawks jagar Pääjärvi – och stamspelare fortsätter: ”I stort sett överens”
Läs också Hersley lämnar Redhawks: ”SHL-hockeyn är inte rolig”
Gå till toppen