Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moské bröt mot reglerna – hotas med vite

En moské samlade över 50 personer till fredagsbön, trots den tillfälliga pandemilagen. Arkivbild.Bild: Gorm Kallestad/NTB/TT
Länsstyrelsen i Västra Götaland utdömer för första gången ett föreläggande med vite enligt den tillfälliga pandemilagen.
Det handlar om en moské på Hisingen i Göteborg, som nu tvingas böta 50 000 kronor varje gång de har allmänna sammankomster där fler än åtta personer närvarar.
Orsaken är att över 50 personer samlades till bön i moskén en fredag i början av april. Dessutom befann sig ytterligare personer utanför lokalen.
– Vi såg många människor på en liten yta. Stor risk för smittspridning. Och dessutom vid en dialog tänkte de inte sluta med att ha öppna sammankomster, säger länsstyrelsens tillsynsstrateg Lotta Sahlin Skoog till P4 Göteborg.
Händer det igen riskerar moskén få betala summan varje gång det sker.
Gå till toppen