Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks förlänger med backen: ”Kommer från min bästa säsong”

Redhawks förlänger med backen Matias Lassen. På onsdagsmorgonen skrev han på ett nytt tvåårskontrakt.
– Jag kommer från min hittills bästa säsong i SHL och känner att jag kan fortsätta att utvecklas med de förutsättningar som finns i klubben, säger Mattias Lassen i ett pressmeddelande.

Matias Lassen stannar i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
Sydsvenskan har tidigare skrivit att Redhawks vill ha den danske landslagsbacken kvar i klubben och att en förlängning har varit nära.
Och nu är det alltså klart. Lassen stannar i ytterligare två säsonger, till och med våren 2023.
– I Matias vet vi exakt vad vi får. Han är en ytterst stabil tvåvägsback som stämplar in på jobbet varje dag, oavsett om det är träning eller match. Han kom tillbaka väldigt starkt efter sina operationer i somras och nu ser vi framemot att se vad vi kan få ut av honom efter en sommar med bra försäsongsträning i ryggen. Det känns jättebra att ha kvar honom i truppen framöver, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.
Lassen fick inleda den senaste säsongen med rehabträning efter att ha tvingats till dubbla höftoperationer i juni 2020. Den 25-årige backen noterades för 34 matcher i SHL och slutspelet i år. Han gjorde under säsongen 3 mål och 4 assist. I sista matchen gjorde han för första gången under sina år i Malmö 2 mål i samma match.
– Det känns riktigt bra, jag trivs väldigt väl här. Jag kommer från min hittills bästa säsong i SHL och känner att jag kan fortsätta att utvecklas med de förutsättningar som finns i klubben. Tillsammans ska vi också bygga vidare på den senare delen av säsongen, när vi visade hur bra vi kan vara, säger Matias Lassen.
På tisdagen förlängde Redhawks med forwarden Johan Olofsson. Patrik Sylvegård har till Sydsvenskan också sagt att de jagar spetsspelare och högt på listan finns KHL-spelaren Magnus Päjäärvi.
Tidigare har nio spelare fått lämna Malmö Redhawks.

Redhawks plus/minus-statstik

Säsongen 20/21.
SpelarePosition+/-
1) Emil SylvegårdForward+10
2) Matias LassenBack+6
3) Ponthus WesterholmForward+5
4) Christoffer ForsbergForward+4
5) Patrik HersleyBack+3
I plus/minus-statistiken får man en pluspoäng varje gång man är på isen vid gjorda mål, ett minus vid insläppta mål. Plus/minus-statistiken räknas endast vid spel 5 mot 5.

Spelarna som lämnar Redhawks

Här är de spelare som lämnar Malmö Redhawks och deras facit den senaste säsongen.
SpelarePositionMatcherMålAssPoäng+/-
Lars VoldenMålvakt49*
Patrik HersleyBack334711+3
Linus CronholmBack27123+1
Jesper Jensen AaboBack4241014–7
Axel WemmenbornForward49224–6
Oskar MagnussonForward8000–1
Jan-Mikael JärvinenForward4761319–10
Matt PuempelForward15415–1
Joe VelenoForward4611920–9
Läs också ”Lillis” Lundh om HV71:s fall: ”Övervärderade mig själv”
Läs också Redhawks jagar Pääjärvi – och stamspelare fortsätter: ”I stort sett överens”
Läs också Hersley lämnar Redhawks: ”SHL-hockeyn är inte rolig”
Gå till toppen