Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Microsoft har öppnat hemsida för synpunkter

Datajätten Microsofts bygge i västra Staffanstorp kommer att sluka el och har därför fått en egen hemsida. I den digitala samrådsportalen kan den som vill skicka in synpunkter när företaget ansöker om tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

Här vid Malmövägen i Staffanstorp bygger Microsoft en dataserverhall.Bild: Bengt Arvidson
Saken gäller de reservkraftsaggregat som Microsoft tänker bygga som ska gå i drift vid strömavbrott. Totalt kommer dessa att ha en samlad effekt om 70 megawatt – och dieselbränslet ska lagras i tankar under varje aggregat.
Samrådsportalen är öppen fram till och med måndagen den 26 april och har då varit öppen i fem veckor.
Den digitala lösningen är istället för ett öppet möte – och ett komplement till att skicka in sina synpunkter per post (se adress nedan). Synpunkterna kommer att skickas in med ansökan till miljöprövningsdelegationen.
Men varken Sweco eller Microsoft kommer att skicka svar direkt till de som lämnat synpunkter.
– Tanken med samrådet är att de som berörs ska ha möjlighet att yttra sig och berätta vad de tycker är viktiga frågor inför tillståndsprövningen, säger Ingrid Håstad, senior miljökonsult på Sweco som också berättar att det kommit in många synpunkter.
Den digitala portalen når du här: https://geoportal.sweco.se/samradstaffanstorp
Det går också att skicka synpunkter till [email protected] eller per post till: Sweco Sverige AB Att: Ingid Håstad, Box 34044 100 26 Stockholm.
Gå till toppen