Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Operasångerskor tog över skolgården i Arlöv

Nästan som med en flashmobb intog operasångerskorna Carolina Tholander och Lotte Ohlander skolgården på Tågarpsskola i Arlöv. Elever lämnade hastigt gungor, fotbollar och klätterställningar för att ta plats framför den överraskande konserten.

Operasångerskan Lotte Ohlander tar i med några rejäla toner när hon sjunger ur musikalen ”The Phantom of the Opera”.Bild: Hussein El-alawi
Om operasångerskorna Carolina Tholanders och Lotte Ohlanders entré in på skolgården var diskret så slukade deras föreställning snabbt allas uppmärksamhet. I ett sex minuter långt potpurri hann duon med delar ur flera klassiska operetter och musikaler innan de avslutade med att sjunga refrängen i Mellovinnaren Tusses ”Voices” tillsammans med eleverna.
Under pandemin har Burlövs kommun försökt få ut kulturen till sina yngsta medborgarna genom olika pop up-event. Bland annat har biblioteket gästat idrottsklubbarna i kommunen med lådcyklar och arrangerat pysselprojekt. Längre fram i vår ska Kulturskolan dyka upp med en ”promenadkonsert” längs kommunens gator.
På torsdagen satsade kommunen på minikonserter på tre skolor i Arlöv.
När operasångerskorna Carolina Tholander och Lotte Ohlander plötsligt drog i gång en operakonsert på Tågarpsskolas skolgård väckte det intresse hos alla barnen på skolgården.Bild: Hussein El-alawi
– Roligt och lite ovant. Jag minns knappt när jag sjöng upp för en konsert senast, sa Lotte Ohlander som är frilansande sångerska och har gjort många operor och musikaler.
Den senaste var Skönheten och odjuret på Malmö Opera och under det här året var det tänkt att hon skulle ha varit med i Så som i himmelen.
– Att komma ut så här har stor betydelse på många sätt. Dels får vi komma ut och sjunga igen vilket vi inte gjort på länge, men det är också viktigt att få ta med operan ut till barnen. Som unga har man inte några höga trösklar för att ta till sig nya saker. De är alltid öppna och intresserade, säger hon.
Efter konserten flockades många kring de två operasångerskorna och avlossar nyfikna frågor.
– Hur gör du den grejen? Kan du göra det igen?
– Ni menar de höga tonerna, säger Lotte Ohlander och sjunger ut och konstaterar att hon och Carolina Tholander under en blixtvisit lyckats så ett litet frö av operaintresse.
Under fredagen fortsatte operasångerskornas minikonserter på tre skolor i Åkarp.
Gå till toppen