Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Hälsa

Sömnbrist kan göra dig dement

Den som i 50- och 60-årsåldern lider av sömnbrist riskerar en ökad risk för att drabbas av demens, det framgår av en brittisk studie, rapporterar Vetenskapsradion. De som vid 50 och 60 års ålder sov sex timmar eller mindre löpte 30 procent högre risk att senare drabbas av demens än de deltagare som sov sju timmar eller mer.
Läs också Sömnbrist kan kopplas till ökad demensrisk
Rymden

Nasa har skapat syre på Mars

Nasa har lyckats att omvandla koldioxiod till syre på Mars. Den amerikanska rymdstyrelsen hoppas i framtiden kunna använda syret för att skjuta upp raketer från ytan, eller för astronauter att andas.
Läs också Syre skapat på Mars – rover skriver historia
Ekonomi

Asiens börser vänder uppåt

Efter onsdagens breda nedgångar gnuggade investerarna under inledningen av torsdagshandeln händerna, och tryckte ivrigt på köpknapparna. Tokyobörsen steg kraftigt och Nikkei 225-indexet var vid lunchpausen upp mer än 2 procent. Det bredare Topixindexet var inte långt därefter, med 1,8 procents uppgång.
Läs också Asienbörserna vänder uppåt
Nöje

SVT spelar in ny ”Saltkråkan”

Tjorven, farbror Melker och de andra folkkära öborna återuppstår i nutid när SVT spelar in en modern version av ”Vi på Saltkråkan”. – Vi vill göra den till en ännu starkare klassiker, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.
Gå till toppen