Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bråhögsbadet står kvar medan nya badet byggs

Staffanstorp kommer inte att stå utan badhus under tiden som ett nytt byggs på Bråhögsbadets tomt. Det beskedet ger kommunalrådet Christian Sonesson (M).

Badare på Bråhögsbadet i Staffanstorp. Arkivbild.Bild: Lars Brundin
Det ser inte ut att bli någon flytt av badhuset till Åttans idrottsplats, vilket tidningen rapporterat om tidigare. Istället finns ett nytt förslag om att bygga det nya badhuset i centrum, på befintliga Bråhögsbadets tomt.
Planen är att bygga det nya badhuset i den södra delen av tomten, med ny entré mot Idrottsvägen.
– När vi bygger nytt inomhusbad så är det befintliga badhuset igång under byggtiden, säger kommunalrådet Christian Sonesson.
Det befintliga utomhusbadet ska bevaras. Men de gamla omklädningsrummen ska rivas och ersättas med nya. En ny utomhuspool för barn ska också byggas på området.
Marken där Bråhögsbadet står i dag planeras att göras om till grönyta för badets gäster. Men det finns även planer på att göra något helt nytt med en del av marken.
– På en delen allra längst ut mot gatan finns det funderingar på att uppföra någon typ av byggnad, antingen med bostäder eller affärslokaler. Men för det behövs en ny detaljplan, säger Christian Sonesson.
Gå till toppen