Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla återbud inför EM-kvalet i handboll

Max Darj. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Linus Persson och Max Darj tvingas lämna återbud till EM-kvalmatcherna i handboll nästa vecka. De ersätts av Lukas Sandell och Oscar Bergendahl.
Högernian Linus Person stoppas av en handskada, medan försvarsgeneralen Max Darj sitter fast i karantän i Tyskland sedan en lagkamrat i Bergischer smittats av corona.
Sverige har inlett EM-kvalet med tre segrar och möter Rumänien 28 april. Därefter väntar Montenegro 30 april och Kosovo 2 maj.
”Det blir en intensiv vecka som också innefattar flera resor, så vi kommer inte att ha möjlighet till så många träningar tillsammans. Vi känner dock en trygghet i det spelare vi har och som har visat både i VM och i OS-kvalet att de kan prestera på en oerhört hög nivå tillsammans. Första målet är förstås att ta oss till EM, men vi siktar också på att vinna gruppen för att på så sätt få bättre förutsättningar inför lottningen”, säger förbundskapten Glenn Solberg i ett pressmeddelande.
Gå till toppen