Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler cykelvägar och solceller i kvintettförslag

10 miljoner kronor mer ska investeras i cykelvägar och 8 miljoner kronor mer i solceller. Det är några av den styrande Lundakvintettens budgetförslag på klimat- och miljöområdet.

Istället för de vanliga toppnamnen presenterades miljö- och klimatsatsningarna av fritidspolitiker. Från vänster Gustaf Hamilton (KD), ordförande i miljönämnden, Jan Froborg (FNL), ledamot i miljönämnden, Birger Swahn (M), ledamot i kommunstyrelsen, Cecilia Barnes (L), vice ordförande i tekniska nämnden och Camilla Ländin (C), ledamot i servicenämnden.Bild: Ingemar D Kristiansen
Lunds kommuns budget för nästa år ska inte klubbas förrän i höst. Men den styrande Lundakvintetten väljer i år att – likt regeringen brukar göra – portionera ut sitt budgetförslag i småskärvor, istället för som en helhet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen