Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fransk tennisstjärna utesluts från OS-truppen

Den frispråkige franske tennisstjärnan Benoît Paire har förbjudits från att delta i OS – av sitt eget förbund.

Benoît Paire är inte aktuell för OS. Arkivbild.Bild: Dita Alangkara/AP/TT
Det franska tennisförbundet har meddelat att Paire inte kommer att övervägas när OS-truppen ska tas ut. Anledningen är ”upprepat och väldigt dåligt uppförande”.
Det har varit kontroverser kring Paire under två ATP-turneringar på sistone. I Buenos Aires blev han bestraffad efter att ha spottat och svurit på planen. Efter uttåget i turneringen i Monte Carlo tidigare i april var han kritisk till att spela på ATP-touren under den rådande pandemin.
– Jag bryr mig verkligen inte längre. Jag har totalt tappat min motivation. Det här är vanligtvis en av de bästa turneringarna på touren, sade han om bristen på åskådare.
– Corona gör det vardagliga livet till ett helvete, och det är likadant på tennisbanan.
Paire är rankad 35:a i världen, fjärde bäst av fransmännen, men har förlorat nio av tio singelmatcher den här säsongen.
Det är inte första gången 31-åringen är i konflikt med tennisförbundet. Under OS i Rio de Janeiro 2016 sparkades han ut från laget efter att ha brutit mot ett antal regler.
Gå till toppen