Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstsamlarna vill skapa ett fotografins Louisiana i Falsterbo

I en fas av livet när många väljer att trappa ner inleder privata konstsamlarna Claes och Christina Lindquist en ny karriär.
Den 1 maj öppnar de Falsterbo Photo Art Museum med målsättningen att ge södra Sverige en ny samlingspunkt för fotokonst.
– Vi vill sätta Vellinge på kartan med ett museum som håller samma kvalitet som stora utställningar i New York eller Paris.

De senaste femton åren har Christina och Claes Lindquist byggt upp sin fotosamling, som i nuläget består av "runt 450 verk", merparten modefotografier tagna av internationella världsnamn. "Vi letar hela tiden. Googlar, och tittar på alla auktioner", säger hon. "Och är i kontakt med gallerier i hela världen", fyller han i.Bild: Lars Brundin
Den salta havsvinden ligger på från kusten och tallskogen målar mönster i de stora glaspartierna i entrén till Falsterbo Strandbad. Kulturcentret har stått tomt sedan Naturum och konsthall stängde vid årsskiftet. Men om en dryg vecka ska den 1500 kvadratmeter stora byggnaden fyllas med nytt innehåll – en utställning som berättar modefotografiets historia under ett sekel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen