Annons

Annons

Annons

Turerna kring Falsterbo Strandbad

Konstsamlarna vill skapa ett fotografins Louisiana i Falsterbo

I en fas av livet när många väljer att trappa ner inleder privata konstsamlarna Claes och Christina Lindquist en ny karriär.

Den 1 maj öppnar de Falsterbo Photo Art Museum med målsättningen att ge södra Sverige en ny samlingspunkt för fotokonst.

– Vi vill sätta Vellinge på kartan med ett museum som håller samma kvalitet som stora utställningar i New York eller Paris.

Text: 

De senaste femton åren har Christina och Claes Lindquist byggt upp sin fotosamling, som i nuläget består av "runt 450 verk", merparten modefotografier tagna av internationella världsnamn. "Vi letar hela tiden. Googlar, och tittar på alla auktioner", säger hon. "Och är i kontakt med gallerier i hela världen", fyller han i.

Bild: Lars Brundin

Annons

Den salta havsvinden ligger på från kusten och tallskogen målar mönster i de stora glaspartierna i entrén till Falsterbo Strandbad. Kulturcentret har stått tomt sedan Naturum och konsthall stängde vid årsskiftet. Men om en dryg vecka ska den 1500 kvadratmeter stora byggnaden fyllas med nytt innehåll – en utställning som berättar modefotografiets historia under ett sekel.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan