Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försiktigt uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avslutade den rapporttäta handelsveckan svagt uppåt. OMXS-index steg 0,3 procent.

Stockholmsbörsen stängde svagt uppåt. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Telekomsektorn tyngde i Stockholm. Torsdagens rapportvinnare Tele 2 föll 4,6 procent, men det förklaras av att aktien i dag handlas utan rätt till utdelning. Konkurrenten Telia fick samtidigt tummen ned för sin rapport för årets första kvartal med en kursnedgång på 2,5 procent.
Hygienbolaget Essitys aktie föll också efter en delårsrapport, ned 3,8 procent.
På rapportfronten stack samtidigt bilsäkerhetskoncernen Autoliv ut med en oväntat stark resultaträkning. Aktien lyfte 6,1 procent.
En annan vinnare var försvarskoncernen Saab, vars aktie lyfte cirka 6,4 procent efter en rapport som bland annat visade en stärkt orderingång under första kvartalet.
Även lastbilstillverkaren Volvo hörde till vinnarna och fortsatte stiga, upp 1,2 procent efter torsdagens rapportrökare.
Utanför storbolagslistan fortsatte fastighetsutvecklingsbolaget Oscar Properties att rusa, upp nästan tolv procent, efter de senaste dagarnas nyheter om nya storägare och fastighetsaffärer.
Utvecklingen på de ledande Eurobörserna var blandad under fredagen. Londonbörsens FTSE100-index stängde oförändrat medan Frankfurtbörsens DAX-index backade 0,3 procent och Parisbörsens CAC40-index gick ned 0,2 procent.
Gå till toppen