Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

11-åring påkörd av rattfyllerist – avled på sjukhuset

En 11–årig dansk flicka avled under fredagskvällen efter att ha blivit påkörd av en rattfyllerist. Bilisten flydde från platsen efter olyckan. På lördagen grep polisen en man i 30-årsåldern som i förhör har erkänt att han körde på flickan.

Flickan var ute på en promenad med sin familj vid Hunseby på danska Lolland på fredagskvällen när hon blev påkörd av en bilist. Efter olyckan avvek föraren från platsen.
— Det är en stadszon, så du får bara köra 50 kilometer i timmen, men bilisten kan inte ha följt hastighetsgränsen, säger ett ögonvittne till tidningen Ekstra Bladet.
Flickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter där hon senare avled.
Polisen kunde tack vare flera ögonvittnen få en uppfattning om vilken typ av bil det rörde sig om. På lördagen greps en man i 30-årsåldern som nu har erkänt att han körde på flickan. I förhör har det framkommit att mannen varit full och han ska enligt danska BT haft 2,02 promille i blodet vid tiden för olyckan.
Gå till toppen