Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvarsklippan om Östersund: ”Extremt ovanligt”

Blair Turgott är spelaren som MFF-försvaret måste stoppa. Östersundsanfallaren gjorde tre mål mot Örebro senast och kan vara ett riktigt hot för Franz Brorsson och de andra i försvarslinjen.
– Vi har tittat på lite klipp. Östersund var riktigt effektivt senast, fem skott och fem mål. Det är ju extremt ovanligt att sätta alla chanser man får, säger Franz Brorsson.

Antonio Colak tillbaka i MFF-truppen där Franz Brorsson trivs med att ha fått större förtroende.Bild: LUDVIG THUNMAN
Nu är det Brorsson och mittkollegan Anel Ahmedhodzic som ska ha koll på engelsmannen som startade sin karriär i West Ham. Efter en lång låneresa hamnade Turgott i Östersund 2019. Han gjorde sju mål förra säsongen i allsvenskan och såg till att laget klarade nytt kontrakt.
Efter Örebroinsatsen radar toppklubbarna upp sig som intressenter. Men Brorsson oroar sig inte när det gäller Turgotts kapacitet.
– De kommer med stort självförtroende och vi är medvetna om att det kommer att bli en tuff match mot ett lag som backar hem, säger Franz Brorsson.
Det spekuleras mycket kring Ahmedhodzic och en försäljning framåt sommaren. Klubbarna ute i Europa kollar in en av allsvenskans hetaste. Bredvid står Brorsson och har sina funderingar om fortsatt MFF-kontrakt. Det finns intresse från MFF att förlänga.
– Det händer väl inte så mycket för min del för tillfället och kommer nog inte att göra så före EM-uppehållet. Jag kan bara inrikta mig på tre poäng och hålla mig skadefri, säger Brorsson.
Även om MFF väntar på sin första match utan insläppt mål i allsvenskan, så tycker Brorsson att försvarsarbetet fungerat bra.
– Det är väldigt enkelt att spela tillsammans med Anel. Det finns många unga spelare i laget så jag har fått ta mer ansvar efter många år i klubben. Det är okej, jag trivs i den rollen, säger Franz Brorsson.
Gå till toppen