Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

golfNorén och Norlander klättrar i New Orleans

Alex Norén och Henrik Norlander ligger nia i lagtävlingen i New Orleans inför den sista rundan. Henrik Stenson och Justin Rose hade tredjeplatsen – men föll 16 placeringar.

Henrik Norlander och partnern Alex Norén ligger på delad niondeplats i lagtävlingen i New Orleans i amerikanska Louisiana. Arkivbild.Bild: John Raoux/AP/TT
Henrik Stenson och parhästen Justin Rose hade en tredjeplats att försvara efter två fina rundor i lagtävlingen Zurich Classic i amerikanska New Orleans. Det blev dock ingen upprepning av det fina spelet och paret föll i resultatlistan under lördagens tredje runda.
Svensken och engelsmannen fick endast med sig varsin birdie och behövde 70 slag för att ta sig runt – sämst av samtliga 30 tävlande par på den tredje rundan – och föll 16 placeringar till en delad 19:e plats.
Bättre gick det för Alex Norén och Henrik Norlander. Efter ett par trögare dagar klättrade svenskarna sju placeringar och ligger nu nia inför den sista tävlingsdagen, fyra slag upp till de ledande sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel.
Den tredje rundan i lagtävlingen spelades som så kallad fyrboll, då båda spelarna i de tävlande paren spelar varsin boll på samtliga hål, men det är bara det bästa resultatet som räknas.
Norén och Norlander spelade jämnt, där Norlander inledde med tre birdies på den första halvan av rundan och Norén avslutade med fem birdies på de nio sista hålen. Det blev totalt 64 slag, åtta under par.
De två ledande paren efter den andra rundan, amerikanerna Cameron Champ och Tony Finau, samt norrmännen Viktor Hovland och Kris Ventura, tappade ett respektive två slag och föll tillbaka till andra samt fjärde plats.
Söndagens sista runda spelas som så kallad foursome, då spelarna i respektive par spelar på samma boll och slår vartannat slag.
.
Gå till toppen