Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Armén bekämpar gräshoppor i Libanon

Gräshoppor har invaderat delar av nordöstra Libanon. Arkivbild.Bild: Brian Inganga/AP/TT
Armén i Libanon har satt in helikoptrar för att bekämpa gräshoppor som svärmar över jordbruksmarker i den nordöstra delen av landet. Enligt myndigheterna har man lyckats utrota stora mängder av insekterna.
Än så länge är skadorna på jordbruket små, men det finns risk att gräshoppor kan föras med vindarna till södra Libanon, säger jordbruksminister Abbas Mortada på jordbruksdepartementet, som har högsta beredskap. I södra Libanon finns det mer odlingsmark än i nordöst.
– Vi har på kort tid lyckats förgöra stora mängder, men en del (gräshoppor, reds anm) lyckades komma undan och det finns fortfarande många kvar, främst i Hermel-området i Marjaheen, säger Mortada.
Det är vindarna som fört gräshopporna från Saudiarabien och via Jordanien vidare till Syrien och Libanon, enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO.
Gå till toppen