Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk präst åtalas för att ha mördat sin fru

Bland annat har prästens bostad och sommarhus undersökts av polis, men hans försvunna hustru har inte hittats. Nu åtalas prästen för mord. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En dansk präst åtalas för mord på sin hustru. Kvinnan försvann i oktober förra året från familjens hem i Frederikssund och har inte hittats sedan dess. Den 44-årige prästen sitter häktad sedan mitten av november, men nekar till brott.
Åtalet bygger på bevis som kommit fram under polisutredningen.
– I samband med den har jag funnit att det finns ett tillräckligt underlag för att be rätten att ta ställning till om han är skyldig till mord, säger åklagare Anne Mette Wedell Serup till nyhetsbyrån Ritzau.
Bland annat har det framkommit att prästen före hustruns försvinnande gjort internetsökningar på ord som havsdjup, oljefat och självmord. Polisen har också hittat kaustiksoda och saltsyra hos mannen.
Gå till toppen