Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Köpenhamns maraton ställs in även i år

För andra året i följd ställs Copenhagen Marathon in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Bild: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/AP
Det blir ingen löparfest i Köpenhamn i år heller. Knappt tre veckor innan startskottet skulle ha gått för Copenhagen Marathon ställs loppet in på grund av coronarestriktionerna.
I fredags kom en expertgrupp med förslag på riktlinjer till hur bland annat motionslopp i Danmark kan genomföras. Exempelvis får löpare inte springa en sträcka flera gånger och förslaget var att endast 3 000 till 5 000 får springa samtidigt, men riktlinjerna kommer för sent för arrangörerna.
– Om vi skulle ha fått tillstånd från polisen för det koncept vi har tagit fram skulle vi behövt ha de slutgiltiga riktlinjerna för en vecka sedan, säger Dorte Vibjerg vid arrangörsföreningen Sparta.
Den som anmält sig och betalat för att delta kan antingen flytta över anmälan till nästa års tävling alternativt få pengarna tillbaka. Även i fjol ställdes Köpenhamns maraton in på grund av coronapandemin.
Vid det senaste loppet 2019 sattes ett nytt deltagarrekord när 13 281 löpare sprang de 42 kilometerna i den danska huvudstaden.
Gå till toppen