Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man gripen misstänkt för anlagd brand i natt – andra branden på kort tid

Under natten mot måndag började takåsen brinna på ett vagnskjul på Trollebergsvägen strax utanför Lund. En man i 40-årsåldern greps i närheten och är misstänkt för grov skadegörelse genom brand.

Taket på en ladugård började brinna på natten mot Söndag. Även bilar skadades i branden.Bild: Patrick Persson
Larmet inkom till SOS vid 01.32 natten mot måndag. Tidig info gjorde gällande att taket på en maskinhall på Trollebergs gård i Staffanstorps kommun brann. Det visade sig senare vara taket på ett vagnskjul som stod i lågor. Räddningstjänsten larmades med tio enheter till platsen.
– Branden ska vara i ett fristående tak, men det är oklart vad som brinner, sa Claudia Giaré, teamledare på SOS Alarm, i samband med insatsen.
Tre ambulanser larmades till platsen men byggnaden var tom. Vid 03-tiden hade räddningstjänsten släckt ner branden, men tre enheter stannade kvar under natten för bevakning. En bil och en husvagn skadades i branden.
Polisen ryckte också ut och grep en man i 40-årsåldern.
– Han anträffas i området efter en del utredningsåtgärder, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Mannen är misstänkt för grov skadegörelse genom brand. Han är anhållen som skäligen misstänkt för branden.
En bil och en husvagn skadades i branden, som misstänks vara anlagd. Förra veckan polisanmäldes ett försök till mordbrand på samma plats.Bild: Elinor Strand
På måndagens förmiddag var platsen avspärrad och skulle undersökas av polisens tekniker under dagen. Det kom fortfarande rök från marken där delar av takåsen på vagnskjulet brunnit och fallit ned.
Ägaren till den husvagn som skadades i branden stod utanför polisens avspärrning och berättade att han hyrde in sig i en verkstad intill. Husvagnen köpte han för några år sen för några tusenlappar.
– Hellre att det brann i den än att det tog fyr i något annat här, säger han.
”Det har varit lugnt här framtill nu”, säger ägaren till husvagnen som skadades i branden natten till måndagen.Bild: Elinor Strand
Det är den andra misstänkt anlagda branden på platsen inom loppet av en vecka.
Förra veckan anmäldes ett försök till mordbrand på samma adress. Polisen sade då till Sydsvenskan att någon försökt tända eld på en släpvagn och en lastpall någon gång under helgen, men den elden tog sig aldrig.
Det är för tidigt att dra några slutsatser om de två händelserna hänger ihop, enligt polisen.
– Det är samma plats, det är den likheten vi ser just nu. Men det är klart att det finns med i bilden. Mer än så kan jag inte säga inledningsvis, säger Lars Nygren, inre befäl hos polisen i Lund.
Tidigare under söndagskvällen brann delar av en ödegård ner strax öster om Staffanstorp, men polisen ser i nuläget ingen koppling mellan bränderna.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen