Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alfa Laval går bättre än väntat

Industrikoncernen Alfa Laval redovisar ett oväntat starkt delårsresultat. Aktien stiger med nästan 3 procent efter rapporten.

Alfa Laval redovisar delårsrapport. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Alfa Laval redovisar en vinst före skatt på 1 483 miljoner kronor för första kvartalet 2021. Det kan jämföras med vinsten på 1 257 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare.
Det justerade rörelseresultatet på 1 530 miljoner kronor var förvisso lägre än 1 750 miljoner ett år tidigare, men nedgången var inte lika djup som befarat bland analytiker i snitt, enligt marknadsdataföretaget Refinitivs sammanställning.
Omsättningen uppgick till 8 969 miljoner kronor, jämfört med 10 590 miljoner kronor ett år tidigare. Orderingången föll med 14 procent i årstakt till 10 204 miljoner kronor.
”Vi förväntar att efterfrågan i det andra kvartalet blir ungefär samma som i det första kvartalet”, skriver bolaget i rapporten.
”Serviceaffären visade klara tecken på att återvända till en mer normal nivå efter ett tufft 2020. Den sekventiella tillväxten var betydlig och stabil inom alla tre divisionerna och alla olika serviceerbjudanden”, tillägger vd Tom Erixon i en kommentar.
Gå till toppen