Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hemlösa ska vaccineras av Stadsmissionen

Skånes Stadsmission sätter snart igång med vaccineringen av hemlösa.
– Vi inleder snart fas 3 i vaccineringen och har därför även tecknat en överenskommelse tillsammans med Stadsmissionen för att se till att samhällets mest utsatta får tillgång till vaccineringen på ett bra sätt, säger Gilbert Tribo (L), regionråd, i ett pressmeddelande.

Bild: Jessica Gow
Hemlösa är prioriterade i grupp tre då de ofta har svårt att följa smittskyddsråden och löper större risk att drabbas av covid.
– Vi arbetar med människor vars utsatthet har ökat under pandemin. Därför är vi glada att kan bistå regionen i denna viktiga fråga, som ju både är till nytta för individer och för samhället. Att vi kan nå människor som sjukvården annars har svårt att nå, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.
Region Skåne och Skåne Stadsmission har sedan tidigare en överenskommelse gällande hälso- och sjukvård för utsatta grupper. Denna utökas nu för att även gälla vaccination mot covid.
– Det är viktigt att alla aktörer i samhället hjälps åt med att bekämpa pandemin, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne i pressmeddelandet.
Stadsmissionen planerar att starta vaccineringen för hemlösa i månadsskiftet april-maj på tre platser.
Gå till toppen