Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: P-piller är frivilligt – det är inte vaccin

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Det här är ett svar till Lennart Nilsson (Åsikter 22/4) som undrar varför p-piller inte stoppas när risken för blodpropp är större än för den som vaccineras med Astra Zenecas vaccin. Skillnaden är att p-piller är frivilliga, men pandemin måste stoppas, alltså måste alla vaccineras.
Den ovanliga biverkningen det handlar om är allvarliga fall av blodpropp på ovanliga ställen i kroppen, och ökad proppbildning eller blödning runt om i kroppen.
Respektera de få som inte vill eller vågar ta Astra Zenecas och Janssens vaccin. De är så få personer så det ska inte vara något problem. Den danska Sundhedsstyrelsens chef Sören Broström sa så här när de beslöt sig för att stoppa dessa vaccin: "Danskarna ska känna sig helt trygga med att ta vaccinet". Tänk om Sverige kunde tänka likadant.
Gunilla Svensson
Gå till toppen