Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danska burgerkedjan Hungry Dane del av ny streetfoodsatsning på Caroli

Danska hamburgerkedjan Hungry Dane är en del av konceptet när Caroli Streetfood nu öppnar i Köttbarens gamla lokal i köpcentret Caroli. Den får sällskap av pasta, tunnbröd och musslor.

Hungry Dane på Caroli har förutom kedjans specialburgare med "pulled beef" och "pulled duck" också fått en egen signaturburgare kallad Caroli Classic. Men den är baserad på en till formen mer traditionell köttpuck.Bild: Hungry Dane
När den danska hamburgerrestaurangen Hungry Dane öppnade våren 2017 vid Gammeltorv nära Strøget i Köpenhamn väckte de uppmärksamhet för sina burgare som egentligen inte var burgare. Utan det var briochebröd fyllda med "pulled" kött tillagat i ankfett och sous-vide under flera timmar. Danska tidningen Berlingskes krogexperter har utsett Hungry Dane till en av Köpenhamns fem bästa hamburgerställen. Idag har Hungry Dane expanderat till Amsterdam och fler danska städer.
På onsdagen öppnade Hungry Dane sin första enhet i Sverige och det blev i form av en gemensam streetfood-satsning med flera andra koncept på köpcentret Caroli.
Bakgrunden är Nicolas Lammins satsning på tunnbrödskedjan Wrap House som i februari i år gick i konkurs. Då drev Wrap House sex enheter i Malmö, varav två låg med bara hundra meters mellanrum på Hansa och Kalendegatan.
Läs också Skånska restaurangkedjan Wrap House i konkurs
Efter konkursen fanns planen att kunna driva vidare ett Wrap House på köpcentret Caroli och det är det som nu resulterat i Caroli Streetfood. Bakom den nya satsningen står de fyra ägarna Nicolas Lammin, Martin Vang, Nils Plantin och Ludwig Sedin.
– Vi har kvar vår lilla enhet inne på Carolis foodcourt, men har nu tagit över Köttbarens tidigare lokal på Caroli. Både jag och Nicolas bor i Malmö och brukar gå förbi lokalen som har stått tom ett tag, men vi tycker att den har en stor potential med bra solläge och flöde av folk, säger Ludwig Sedin.
Caroli Streetfood öppnade på onsdagen i Köttbarens tidigare lokaler och med två entréer ut mot Rundelsgatan.Bild: Jonas Gillberg
Caroli Streetfood ska innehålla fyra olika matkoncept i samma lokal. Hungry Danes burgare och Wrap Houses tunnbrödsrullar och salladsskålar har fått sällskap av Figuratis snabbpasta, men snart också musslor.
– Nicolas har tidigare drivit en restaurang där han var väldigt stolt över sina musslor, så han fick en snilleblixt och ska öppna en musselbar. Men den är inte igång riktigt än, säger Ludwig Sedin.
Än har de inget alkoholtillstånd och planen är att under maj hålla öppet vardagar mellan klockan 10–18. I juni ska det utvidgas till klockan 10–20 på vardagar och 10–18 på lördagar.
En promenad genom Kv Caroli idag visar att halva centret fortfarande står tomt eller stängt – det vill säga delen ut mot Östergatan.
– Det är ju väldigt tråkigt att se. Men vi är glada att vi har fått den finaste pärlan, säger Ludwig Sedin.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Instagram.
Gå till toppen