Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amber Mark får neo-soul att kännas nästan ny

Nya singeln är en raffinerad ballad som bådar gott för framtiden.

Amber Mark gör alldeles strålande hybridsoul.Bild: Universal

Amber Mark

SOUL. Worth it.

Begreppet ”neo-soul” blev gammalt redan när det var nytt: en term som avsåg en våg av konstnärligt ambitiös r&b från New York och Philadelphia men snabbt kom att klistras på allt som var eller i alla fall såg ut att vara marginellt indie.
Ändå är det precis så jag skulle vilja beskriva Amber Mark, en ung Philly-baserad sångerska och låtskrivare som gör en ofta lyckad och nästan alltid intressant hybrid av nittiotals-r&b, lite reggae, pop och lagom gammal soul – som fjolårets snygga tolkning av Eddie Kendricks ”My people … hold on”, till exempel. Den beskrivningen låter kanske platt men hon gör det inte, och den nya egenproducerade singeln ”Worth it” är alldeles strålande: en peppig och mycket raffinerad halvballad som får en att sakna Sade lite mindre och längta nästan farligt mycket efter hela albumet.
Gå till toppen