Annons

Annons

Annons

Skåne

Matrundan dukar upp med teman under hela maj på Österlen

Vad gör en region som är beroende av sina besökare när en pandemi slår till? Anpassar sig. Det gäller årets upplaga av Matrundan på Österlen, som sprider ut sig med olika teman under fem helger. Eller matentreprenören Anna Villavicencio, som tar med sig både mat och gäster ut på vandring i Fyledalen.

Text

Anna Villavicencio börjar få fullt på sin Österlenkarta. Hon köper lokal mat från över 40 producenter. Det mesta går att hitta, men hon har en önskan: ”Jag skulle vilja ha chips härifrån. Det dyker ju upp glass överallt, så någon borde väl kunna göra chips.”

Bild: Lars Brundin

Annons

Anna Villavicencio fäster nya lappar på den stora väggkartan i matsalen när vi tittar in. Här får gästerna veta mer om de över 40 lokala leverantörer av mat och dryck som krogen Tryde 1303 samarbetar med.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan