Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På flykt från allt till Moskitkusten

”Paul Theroux roman från 1981 är ett familjedrama med drag av Joseph Conrads klassiska kolonialskildring 'Mörkrets hjärta' och Jim Jones självmordssekt i Guyanas djungel ... Tv-serien, producerad av författaren och med brorsonen Justin Theroux i huvudrollen, skiljer sig emellertid så radikalt från boken och filmen att den borde fått en annan titel”. Michael Tapper ser serien på Apple tv+.

Melissa George, Logan Polish, Gabriel Bateman och Justin Theroux i ”The Mosquito Coast”.Bild: Apple TV+
Allie Fox inte bara vantrivs i den amerikanska konsumtionskulturen, han hatar den i själ och hjärta. Soptippen är hans guldgruva. Där hämtar han delar till sina billiga, lågteknologiska uppfinningar för fattiga länder, och sina bilar driver han på hopsamlad matolja från restauranger i trakten. I en annan tid och i en annan berättelse hade han varit ett excentriskt industrigeni som tar världen med storm. Men i den här storyn är ingen intresserad, och han vänder därför världen ryggen för att starta en alternativ civilisation i djungeln.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen