Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

M-topp: SD måste med

Ska en moderat finansminister få igenom budgeten efter nästa val så måste Sverigedemokraterna vara med på noterna. Om det råder inga tvivel och M har bestämt sig, enligt partiets finansministerkandidat Elisabeth Svantesson.

Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för Moderaterna. ArkivbildBild: Henrik Montgomery/TT
Hon kommer att se till att en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, eller med Liberalerna som tredje part, är säker på att få stöd för sin första budget i riksdagen.
– Ska man få ihop en budget och kunna regera landet så måste man ta med i sin ekvation antingen Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Jag ser inga andra alternativ, säger Svantesson i en intervju med Ekot i Sveriges Radio.
M står SD närmare än V säger hon och hänvisar till viktiga frågor om Sveriges utveckling, som trygghet, arbetslöshet och migration. M har gjort sitt val.
– Ska vi få Sverige i rätt riktning då måste SD på något sätt vara med.
Hon menar att Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste välja V och C om S vill ha en chans att regera vidare efter september nästa år.
Men hon anser att det är på tok för tidigt att gå in på hur formerna för ett samarbete ska se ut mellan M, KD och SD, och eventuellt L.
Gå till toppen