Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse för kvarts miljon på balkongen

Lundabon hade mer än en kvarts miljon i sedlar på balkongen. Nu döms han till två månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott.

Pengarna ”härrör från brottslig verksamhet” slår man fast i domen.Bild: Polisen
Det var i februari för ett drygt år sedan som två tonåringar greps på ett tåg i Malmö med 2,9 kilo cannabis. Gripandet ledde fram till en 23-årig Lundabo som senare dömdes för medhjälp för att ha planerat tonåringarnas resa.
Vid husrannsakan i en lägenhet i norra Lund, där 23-åringen bodde med sina föräldrar, fann man 291 500 kronor omsorgsfullt paketerade i en Louis Vuittonkartong på balkongen.
Först hävdade 23-åringen att pengarna hörde till hans familj. Men när ingen av familjemedlemmarna ville kännas vid dem ändrade han sin historia och sa att den sedelfyllda kartongen tillhörde en kompis. Denne kompis försökte hävda att pengarna var hans och var tänkta för ett bilinköp.
Då blev båda misstänkta för penningbrott.
Men Lunds tingsrätt menar att ingen av männen är trovärdiga. Den 23-årige mannen, som i maj dömdes till fängelse i ett år och sju månader för narkotikabrott, sitter redan i fängelse. Nu späs straffet på och han får sitta ytterligare två månader för grovt penningtvättbrott.
Vännen, som försökte hävda att pengarna var hans, frias helt från misstankar om penningbrott.
Läs också Hade kvarts miljon i påse på balkongen — åtalas för penningtvätt
Gå till toppen