Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt utdelning i Åkarp – slipper hämta posten i Lomma

Burlövs bostäder och Postnord har funnit en väg framåt. Det gör att hyresgästerna på Harakärrsvägen i Åkarp även framöver får sin post levererad till dörren och inte behöver hämta den i Lomma.

Burlövs bostäder och Postnord har funnit en lösning som gör att man inte stoppar postutdelningen i området på fredag..Bild: Niklas Wihlborg
Postnord har under ett halvår krävt åtgärder i bostadsområdet på Harakärrsvägen i Åkarp. De vill se en mer samlad plats för postlådorna eftersom bland annat paketleveranserna ökar och att det inte är tillåtet att brevbärarna kör sina fordon i området.
När Burlövsbostäder inte bemötte kraven svarade Postnord med ett utdelningsstopp i området från och med fredagen den sjunde maj. Det skulle leda till att de drygt 300 hyresgästerna på Harakärrsvägen då skulle få hämta ut sin post på brevbärarkontoret i Lomma.
Åtgärden är den yttersta som Postnord kan använda för att nå framåt i processen.
Resultatet blev att parterna nu närmat sig varandra.
– Fastighetsägaren har inkommit med en åtgärdsplan, vilket gör att det inte blir något utdelningsstopp med start den sjunde maj, säger Emma Steen distrikschef på Postnord.
Hon förklarar att fastighetsägaren har gått Postnords krav till mötes på så sätt att brevbärarna i framtiden ska kunna komma fram i området med sina fordon och få en mer samlad utdelningsplats. Exakt hur det är förväntas att bli och när förändringen kan genomföras är inte klart. Men för att se till att poststoppet inte skulle träda i kraft krävdes initialt bara att Burlövs bostäder presenterade en åtgärdsplan.
– Vi har fått in tillräckligt med underlag för att vi ska känna oss trygga och för att det ska kunna rulla på och ge oss en förändring, säger Emma Steen.
Burlövs bostäder har även vänt sig till Rådet för utdelningsfrågor för att få ärendet prövat. Bostadsbolaget menar att man inte tolkar Post- och telestyrelsens allmänna råd och anvisningar på samma sätt som Postnord.
Läs också Åkarpsbor kan få hämta sin post i Lomma
Gå till toppen