Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra hållbara programpunkter

Förra årets hållbarhetsvecka ställdes in på grund av pandemin. I år har Lund planerat om så att veckan kan arrangeras på ett hållbart sätt, mest på nätet.

Igelkottar är ett av ämnena under hållbarhetsveckan.Bild: Ingemar D Kristiansen
Odling och biologisk mångfald, stadsutveckling samt konsumtion är ämnen för hållbarhetsveckan som pågår nu i verkligheten och på nätet. Här är fyra exempel ur programmet.
1. Hållbar trädgård. Hur kan man ta bort ohyra utan gift och klippa gräset utan fossila bränslen? En promenad på egen hand med en karta i Botaniska trädgården kan ge några tips. Start vid växthusets entré.
2. Taggad att leva. Marie Dacke berättar om igelkottens liv, historiska resa och hotade framtid. Webbseminarium den 6 maj kl 20, anmälan på Biologiska institutionens webbplats senast den 5 maj.
3. Vem ska bort? En utställning om invasiva främmande växter som anses problematiska men också kan vara nyttiga eller vackra. Pufendorfinstitutets trädgård på Biskopsgatan 3. Utställningen pågår till slutet av maj
4. Fjärilsafari i Dalby. En naturvägledare är på plats vid Fjärilsstigen i Dalby med fjärilshåvar till utlåning. Den 4 och 6 maj vid vattentornet i Dalby.
Hållbarhetsveckan i Lund är en del av EU Green week som pågår i hela Europeiska unionen denna vecka.
Läs också Professorn fångar urtidsdjur med humor och omtanke
Läs också Botan tvingas rensa bort invasiva skönheter
Gå till toppen