Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danskarna satsar på fysiskt ”Almedalen”

Förra året ställdes Folkemødet på Bornholm – Danmarks motsvarighet till svenska politikerveckan Almedalen – in på grund av pandemin, men i år satsar danskarna på ett fysiskt möte. Arkivbild.Bild: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via/AP/TT
Den svenska politikerveckan Almedalen hålls digitalt under fyra dagar i sommar, men danskarna har bestämt sig för att hålla sin motsvarighet – Folkemødet – fysiskt på Bornholm.
När folketingspartierna under tisdagen kom överens om lättade coronarestriktioner blev det möjligt att arrangera mötet, som hålls den 17–19 juni.
– Vi har väntat spänt på att få klarhet kring riktlinjerna. Nu kan vi med säkerhet säga att Folkemødet kommer att bli av – både fysiskt på Bornholm och digitalt på vår hemsida, säger Camilla Laudrup i arrangörsföreningen.
Arrangemanget kommer dock att ta emot begränsat med publik. Området där Folkemødet ska hållas kommer att vara avspärrat och uppdelat upp i fyra sektioner med 500 personer i varje sektion.
Folkemødet har arrangerats sedan 2011 på Bornholm, men det blev under fjolåret – precis som Almedalen – inställt på grund av pandemin. 2019 hade mötet runt 60 000 besökare.
Gå till toppen