Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stängs av i tio år efter sexbrottsskandal

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) stänger av en lagledare för Haitis U20-lag i tio år efter en utredning som gäller flera fall av sexuella övergrepp på damspelare i landet.

Yves Jean-Bart stängdes av på livstid förra året, nu har Fifa stängt av ytterligare en person inblandad i skandalen. Arkivbild.Bild: Dieu Nalio Chery/AP/TT
Fifas etikutskott fann att lagledaren var skyldig till att ha misslyckats med att skydda den fysiska och psykiska integriteten hos flera spelare och att hon aktivt tvingat och hotat dem till att ingå i sexuella relationer med Yves Jean-Bart, tidigare ordförande för Haitis fotbollsförbund.
I maj 2020 stängde Fifa av Yves Jean-Bart på livstid efter misstankar om att han under flera års tid ska ha sexuellt trakasserat och förgripit sig på damspelare, inklusive minderåriga. Han förnekade anklagelserna.
Fifa skriver i sitt beslut att utredarna inte lyckats komma i kontakt med lagledaren och att hon inte svarat på förfrågan om att lämna ett skriftligt uttalande angående misstankarna.
Gå till toppen