Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två Lundabor kan portas från matbutiker efter ny lag

En 87-årig kvinna som anklagas för sexuellt ofredande, och en snattande man. De kan bli de första personerna att portas från matbutiker i Lund, sedan en ny lag om tillträdesförbud till butik trätt i kraft.
– Det känns bra om det blir ett brott så fort de sätter sin fot innanför dörren, säger Ola Hollerup, butikschef på Ica vid Clemenstorget.

”Vi lägger mycket energi och kraft på att hantera kunder som stjäl, är hotfulla och gör motstånd, säger butikschef Ola Hollerup som hoppas få ett första beslut om tillträdesförbud för en snattande, hotfull kund snart.Bild: Tom Wall
Den 87-åriga kvinnan, som snart ställs inför rätta för sexuellt ofredande, har dragit på sig ännu en åtalspunkt sedan tidningen skrev om fallet i mars. Då berättade vi hur hon pekat mot en väktares könsorgan i en annan Lundabutik och sagt "Du som har så vackert underliv", vilket upplevdes kränkande och hon åtalas för sexuellt ofredande.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen