Annons

Annons

Fas 4 smygstartar på sex orter i Skåne

Coronapandemin

Den sista vaccinationsfasen i Skåne startar 17 maj på sex orter: Malmö, Lund, Kristianstad, Arlöv, Ängelholm och Klippan. Där öppnar privata aktörer för att ge sprutorna till alla i åldrarna 50-59 år.

Annons

Fas 4, den breda allmänheten 18-59 år, rullar alltså igång i liten skala. Antalet vaccinställen utökas sedan stegvis fram till första veckan i juni då det ska finnas sammanlagt 60 privata vaccinmottagningar – minst en i varje skånsk kommun.

De som nu öppnar för fas 4 är Kry (Malmö), Macc People AB (Arlöv och Ängelholm), Svea Vaccin (Kristianstad), Vaccina (Lund) och Doktor.se (Klippan).

Enligt vad Skånes vaccinsamordnare Maria Landgren tidigare har sagt, så ska bokningarna göras via 1177.se när det närmar sig. Och det är fritt fram för 50-59-åringarna att boka sig på den ort som passar bäst, och där det finns tider.

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy