AnnonsIca Malmborgs

Smakfull satsning för fest eller vardag

Under Corona-krisen är det många som avstår från att gå ut och äta på restaurang och vi umgås mer hemma, vilket har lett till att hemleverans av mat har blivit populärt. För att tillgodose den ökade efterfrågan har ICA Malmborgs förnyat och utökat catering-utbudet i sina butiker. Det nya konceptet siktar på att både inspirera och leverera skräddarsydda menyer tillagade med de bästa råvarorna i säsong, gärna från lokala producenter.

Ola Hollerup, butikschef på ICA Kvantum Malmborgs vid Clemenstorget.

På ICA Malmborgs nya catering-meny finns både klassiska festfavoriter och nya godbitar med influenser från hela världen.

– Det här är en idé som har funnits länge och som vi har utvecklat under det senaste året, säger Ola Hollerup, butikschef på ICA Kvantum Malmborgs vid Clemenstorget. Grundsyftet är att lyfta de kreativa matkonstnärerna som tillagar våra rätter i det gömda. Vi vill också inspirera och dela vår matglädje med kunderna genom att visa upp kökets genuina mathantverk.

Med den nya satsningen har catering-avdelningen fått en helt ny hemsida och ett Instagram-konto där du kan följa köket. Det är via hemsidan du gör din beställning. Där kan du botanisera bland läckerheterna i lugn och ro och lägga till det som du vill ha på din meny. När köket tagit emot din intresseförfrågan ringer de upp inom två dagar för att slutföra beställningen. Enkelt och bekvämt.

– Vi vill vara helt digitala, det är både strategiskt och ett bra miljöval. De flesta är vana vid att handla via nätet nuförtiden, men om man hellre vill ringa eller komma in i butiken för att beställa på plats går det också bra. Vi har behållit flera av de gamla favoriterna, som smörgåstårta och lax- och räkfat, och lagt till en del nya inslag för att hänga med i tiden, säger Ola Hollerup.

Fokus på hållbarhet

I så stor utsträckning som möjligt nyttjas svenska råvaror, till exempel så använder köket endast svenskt kött och fågel och inga fula fiskar finns med på menyn. Leverantörerna väljs med stor omsorg och maten ska vara odlad eller framställd på ett sätt som är bra för både hälsa och miljö. På catering-sidan finns allt från plockmat och sallader till bufféer och sötsaker.

– Det är allt fler som efterfrågar vegetariska och veganska alternativ. Därför har vi flera gröna rätter med på menyn. En annan trend är att kunder beställer olika festkoncept med trerättersmeny efter tema och tillfälle. Smörrebröd är också väldigt populärt. Med rätt framförhållning kan köket ordna det mesta. Vi har ju en hel butik som skafferi. Kök, varor och personal är redan på plats, så det är bara att utmana oss, uppmanar Ola Hollerup.

Vällagad mat direkt hem till dörren

En annan tendens som Ola Hollerup har lagt märkte till är att många vill göra det så enkelt och smidigt som möjligt att bjuda hem på middag eller fest. Då är catering den perfekta lösningen.

– Med catering kan du fokusera på dina gäster medan vi tar hand om maten. Allting levereras upplagt, garnerat och klart att servera. Vår mat är lagad från grunden och ger en riktigt härlig hemlagad känsla. God mat och trevliga möten mellan människor går hand i hand. Vi ser det som ett stort privilegium att få vara delaktiga i den glädjen, avslutar Ola Hollerup med ett leende.

Redan idag är samtliga Malmborgsbutiker utrustade med kompletta restaurangkök som erbjuder förstklassig catering. ICA Malmborgs Clemenstorget är först ut med att se över sortimentet och förnya catering-konceptet med en tillhörande hemsida där kunder kan göra en beställning eller bara inspireras av utvalda godbitar från köket. De andra Malmborgsbutikerna kommer att lansera liknande hemsidor under våren och sommaren. Utbudet varierar mellan de olika butikerna med både gemensamma maträtter och unika inslag på menyn. Samtliga Malmborgsbutiker är kvalitetssäkrade och certifierade enligt standard för svensk livsmedelshantering och följer strikta hygienregler vid tillagning och förvaring av all mat.

Din lokala Malmborgsbutik finner du här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan