Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kultur

3 x vietnamesiska baguetter – Bong tipsar

Passar utmärkt att äta utomhus i farten eller ta med på picknick.

Vietnamesisk baguette från Nguyen's Sandwiches.

Bild: Peter Frennesson

Annons

Den vietnamesiska baguettens historia började i Hô Chi Minh-staden – dåvarande Saigon – någon gång i mitten av 1900-talet. Fransmännen hade lämnat landet, men låtit den vita, luftiga baguetten med tunn och frasig skorpa stanna kvar. Med enkla medel förvandlades den till en perfekt gatumatsrätt, fylld med lika delar franska och vietnamesiska råvaror.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy